Логотип


Головна Підтримка Інше

УВАГА! ЗМІНИ В ТАРИФАХ НА ПОСЛУГИ!

Шановні абоненти ТОВ «ВОЛЯ-КАБЕЛЬ»!

Звертаємо Вашу увагу, що повідомлення щодо зміни тарифних планів або повідомлення про підвищення вартості послуг за тарифами з 1 жовтня 2021 у м. Вінниця були відправлені абонентам некоректно через технічну помилку. У жовтні 2021 абонентські тарифі у м. Вінниця і їх вартість залишаються без змін. Приносимо свої вибачення!

Процес актуалізації тарифних планів у Вінниці починається з 1 листопада 2021 р., буде змінено абонентну плату за послугу з надання доступу до мережі Інтернет і телебачення для абонентів Volia – фізичних осіб. Зокрема, з метою покращання якості ми оптимізуємо тарифи на послугу доступу до Інтернету, ТБ+Інтернет, доступу до Інтернету, мобільного телефонного зв’язку та ТБ та деякі тарифи на послуги доступу до пакетів телепрограм.

Перепрошуємо за можливі незручності: перегляд вартості послуги є для нас вимушеним рішенням, оскільки вартість ресурсів, обладнання та послуг, необхідних для надання стабільного та якісного доступу до Інтернету, постійно зростає. Також ми постійно інвестуємо кошти у розважальний контент світового рівня. Ми продовжуватимемо розширювати нашу відеотеку, яка наразі налічує понад 13 тисяч фільмів, серіалів і шоу та є доступною для перегляду на платформі Volia TV.

За цей рік ми покращили наші послуги, стали доступні тарифні плани із більшою швидкістю доступу до мережі Інтернет та в подальшому ми продовжимо вдосконалювати наші сервіси та якість послуг, що надаються. Завдяки довгостроковим угодам із компаніями Paramount і Viasat якісний контент доступний для вас на Volia TV. Також ми збільшили кількість спортивного контенту, щоб наші абоненти мали змогу переглядати топові світові і регіональні спортивні події.

Детальніше про оновлені тарифи для абонентів у Вінниці можна дізнатися на Порталі абонента, на сайті volia.com або за телефоном кол-центру: (050) 502-22-50, (093) 502-22-50, (068) 502-22-50.

Звертаємо увагу, що для продовження користування послугами компанії станом на 1 листопада 2021 на вашому власному рахунку має бути достатня кількість коштів.

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.