Логотип


Головна Підтримка Iнтернет

По відношенню до яких вузлів Інтернету я можу вимірювати швидкість підключення?

Незалежно від технології підключення до Інтернету (Ethernet, DOCSIS), ділянка мережі від провайдера до вашого комп'ютера називається останньою милею. Швидкість передачі інформації на останній милі (зважаючи на її контрольованість провайдером і абонентом) більша, ніж на інших ділянках Мережі.

Після останньої милі йдуть магістральні лінії, що з'єднують вашого провайдера і так звані Центри обміну трафіком. Ці магістральні лінії, в свою чергу, можуть проходити через кілька проміжних провайдерів по їх мережам.

Для отримання найбільш точних результатів радимо проводити тестування від 3 до 10 разів. Причому, чим більша швидкість вашого підключення до Інтернету, тим більшу кількість разів необхідно проводити тести. Остаточним результатом можна вважати середнє значення отриманої величини. Різниця декількох результатів тесту має бути не більша за декілька відсотків. Джерелом такої зміни швидкості може бути остання миля, перевантаження в мережі провайдера і т.п.

Для завантаження можна використовувати менеджери закачувань (FlashGet, Download Master, Free Download Manager и т.п). Вони можуть організовувати закачування в кілька потоків, що дозволяє збільшити швидкість закачування файлів.

За допомогою яких тестових сайтів можна вимірювати швидкість підключення до Інтернету через браузер ви можете дізнатися тут.

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.