Логотип


Головна Підтримка Інше

Загальна інформація про послугу Mobile Number Portability (MNP)

Портація (перенесення) номера Mobile Number Portability (MNP) – послуга портації (переходу абонента) від одного оператора мобільного зв’язку до іншого з повним збереженням номера. Це означає, що всі цифри, разом з тими, які зараз ми називаємо кодом оператора, залишаться без змін. Нарешті номер, на якому зав’язано півжиття, належатиме не оператору, а вам.

Наступні оператори надають послугу MNP

  • Lifecell
  • Kyivstar
  • Vodafone
  • 3Mob
  • Интертелеком

Плата за портацію (перенесення) номера – відсутня. Користувач зможе скористатися послугою перенесення номера не частіше, ніж 1 раз в 30 днів.

Загальна інформація про порядок дії Абонента для портації (перенесення) номера

I. РЕЄСТРАЦІЯ НОМЕРУ

Абоненту/клієнту необхідно переконатися, що номер зареєстровано на нього у оператора-донора.

Для цього Абоненту/клієнту необхідно зателефонувати до call-центра свого оператора, або відвідати його офіційний магазин. Співробітники call-центру або магазину скажуть, чи зареєстровано номер на Абонента/клієнта.

Якщо так – можна почати процедуру перенесення (портацію) номеру, подати заяву на портацію номера (розділ II).

Якщо номер не зареєстровано - пройти процедуру реєстрації номера у поточного оператора.Для цього необхідно подати заявку в магазині або на веб-сайті/в особистому кабінеті, за допомогою електронно-цифрового підпису (ЕЦП) або за допомогою іншого способу електронної ідентифікації Абонента.

Отримання ЕЦП:

Відео інструкція з отримання ЕЦП від Приватбанку

Перелік документів, які може надати Абонент для реєстрації номеру (будь-який з цих документів):

  1. паспорт громадянина України;
  2. паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  3. дипломатичний паспорт України;
  4. службовий паспорт України;
  5. посвідчення особи моряка;
  6. посвідчення члена екіпажу;
  7. посвідчення особи на повернення в Україну;
  8. тимчасове посвідчення громадянина України;
  9. посвідчення водія;
  10. посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон;
  11. посвідка на постійне проживання;
  12. посвідка на тимчасове проживання;
  13. картка мігранта;
  14. посвідчення біженця;
  15. проїзний документ біженця;
  16. посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;
  17. проїзний документ особи, якій надано додатковий захист;
  18. реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІПН).

II. ПОДАННЯ ЗАЯВИ ДО ОПЕРАТОРА-РЕЦИПІЕНТА

Абоненту необхідно подати заявку на портацію(перенесення) номера до обраного оператора-реципієнта. Способи подання заяви на портацію номеру у мережу:

  • заповнити паперову заяву у магазині;
  • зателефонувати до Колл-центру;
  • заповнити онлайн заявку на сайті

В заяві Абонента/клієнта вказує наступну інформацію:

  • Номер(и) для перенесення
  • ПІБ
  • Серія та номер документу
  • Адреса проживання
  • Бажана дата та час перенесення номеру
  • новий тарифний план

Зверніть увагу! Перенесення номера доступно тільки для абонентів, які ідентифіковані в мережі свого оператора-донора тобто обслуговуються на підставі письмового договору або пройшли реєстрацію - надали оператору свої паспортні дані і заповнили відповідну заяву.

Дії Абонента/клієнта у разі відмови від реєстрації номера у оператора-донора:

Необхідно переконайтеся, що номер зареєстровано саме на Абонента/клієнта, і в реєстрації правильно вказані вірні ПІБ. Відсутність бланків заяв, відповідних електронних форм чи некомпетентність персоналу не можуть бути причинами відмови у реєстрації.

Якщо Абонент/клієнт прийшов у магазин до оператора-донора з відповідним документом, Абонент/клієнт має право вимагати негайного оформлення номера.

III. ОТРИМАННЯ НОВОЇ SIM-КАРТКИ

Для здійснення портації номеру Абоненту/клієнту необхідно отримати нову SIM-карту від оператора-реципіента, на яку буде портовано (перенесено) його номер.

Спосіб отримання SIM-картки визначається Абонентом/ при поданні заявки на портацію.

  • поштою;
  • в магазині .

Абонент/клієнт повинен забрати нову SIM-картку до бажаної дати та часу портації. Якщо Абонент/клієнт прийшов за SIM після вказаної в заяві дати і часу в часи, доступні для перенесення номеру (пн-чт 10:30-17:30, пт 10:30-16:00), дата портації переноситься на +1 робочий день, якщо пізніше цього часу, +2 робочі дні. Час перенесення у таких випадках змінюється на 11:00. Якщо Абонент/клієнт не забрав SIM-карту на 30-й день з дати подачі заявки на перенесення, то заявка скасовується автоматично.

IV. ПОРТАЦІЯ(ПЕРЕНЕСЕННЯ) НОМЕРА

1. Портація

Під час технічного процесу перенесення номера Абонент/клієнт може залишитися без зв'язку, однак цей термін не буде перевищувати 3 години. Тому важливо визначити день, коли такі ускладнення не завдають незручностей Абоненту/клієнту і вказати цей день в заяві на портацію.

Перенесення номеру можливе з понеділка по п’ятницю в робочі дні з 10:30 до 17:30 (п'ятниця до 16:00).

2. Інформування Абонента/клієнт про успішну/неуспішну портацію засобами SMS:

У визначену Абонентом/клієнтом дату та час портації, що вказана в заяві (з врахуванням робочих днів та годин) мобільний номер буде портовано (перенесено) на мережу оператора-реципієнта, про що буде надіслано SMS-повідомлення на нову Sim-карту.

Абоненти/клієнти, які будуть телефонувати на перенесений номер будуть чути спеціальний звуковий сигнал і голосове повідомлення "Номер перенесено до іншого оператора".

3. Порядок дій Абонента/клієнта у разі відмови у перенесенні номера

Причина відмови Рекомендації Абонентам/клієнтам Тип відмови
Абонент/клієнт не зареєстрований у оператора-донора Зареєструвати свій номер, звернувшись в магазин поточного оператора або зареєструватись на сайті, мобільному додатку за допомогою Електронно-цифрового підпису (у деяких операторів MobileID) Відмова оператора-донора
Номер належить іншому Абоненту/клієнту Це означає, що номер зареєстрований на іншу особу або в заявці некоректно вказані дані. Необхідно звернутися до поточного оператора для уточнення інформації. Відмова оператора-донора
Заява містить неповні або неточні дані Це означає, що в заявці некоректно вказані дані або інформація вказана в неповному обсязі, наприклад, відсутнє прізвище або по батькові. Необхідно звернутися до оператора-реципієнта для уточнення інформації. Відмова оператора-донора
Абонент/клієнт одночасно подав заяву на перенесення декільком операторам Необхідно визначитись до якого оператора Абонент/клієнт хоче перейти і відкликати інші заявки. Системна відмова
Після останнього перенесення номера не минуло 30 днів Дочекатись доступної дати перенесення (доступна дата буде відображатися на сайті при подачі заявки) Системна відмова
Номер не активний Необхідно перевірити вказаний в заявці на перенесення номер або звернутись до поточного оператора Відмова оператора-донора

4. Тривалість перенесення номеру

З моменту звернення Абонента/клієнта до оператора-реципієнта до фактичного перенесення номера пройде як мінімум 3 робочих дні. В цей термін включається подача заяви на перенесення номера, взаємодія операторів між собою, необхідність отримання нової SIM-карти і безпосередньо технічний процес перенесення номера. Сам процес перенесення номера може тривати до 3-х годин.

При бажанні, Абонент/клієнт може вказати в заяві більш пізній термін перенесення номера, але не більше, ніж 30 календарних днів з моменту подачі заяви.

5. Повернення залишку коштів у оператора-донора

З перенесенням номера, кошти, що залишилися на балансі оператора-донора автоматично не перенесуться.

Щоб забрати залишок коштів Абоненту/клієнту необхідно звернутися безпосередньо до оператора-донора і пройти відповідну процедуру.

V. ВІДМОВА ВІД ПОРТАЦІЇ(ПЕРЕНЕСЕННЯ) НОМЕРА

У разі, якщо Абонент/клієнт не прийшов для отримання нової SIM-карти до оператора-реципієнта, процес перенесення номера автоматично призупиняється. Якщо Абонент/клієнт не прийшов для отримання SIM-карти протягом 30 календарних днів, заявка на перенесення автоматично скасовується.

Також Абонент/клієнт може відмовитися від послуги перенесення номера до отримання SIM-картки у оператора-реципієнта.

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.