Логотип


Головна Підтримка Iнтернет

Де краще розмістити Wi-Fi роутер? Як посилити сигнал Wi-Fi?

Бажана пряма видимість між точкою доступу і бездротовими пристроями. Якщо між точкою доступу і клієнтом є стіна, краще розташовувати їх під прямим кутом один до одного.

Схема розташування

Найкраще, щоб між роутером і комп'ютером не було стін, або щоб їх було не більше однієї. При цьому варто враховувати, що товщина і матеріал стін також впливає на сигнал (залізобетон - більша перешкода ніж гіпсокартон або дерево). Перешкоди можуть створювати дзеркала, кімнатні рослини, і навіть акваріум.

Для того, щоб добитися найбільш якісного покриття, маршрутизатор необхідно встановлювати якомога вище, що пов'язано з фізикою поширення радіохвиль. Якщо конструкція роутера має роз'єми для кріплення/розміщення на стіні - слід розмістити роутер на висоті не менше за 1,5 метра від підлоги.

Роутер розташований якомога вище

Оптимально - розмістити роутер у самому центрі приміщення для рівномірного охоплення всіх кімнат. Товщина і матеріал стін між роутером і ноутбуками зменшує рівень сигналу Wi-Fi і, як наслідок, падає швидкість і переривається з'єднання.

роутер у самому центрі приміщення

Краще місце - зовнішня стіна коридору біля вхідних дверей, або висока шафа, яка стоїть там же. Встановивши роутер біля вхідних дверей, ви позбавите себе необхідності протягання кабелю по всій квартирі. До того ж, як правило, коридор знаходиться практично посередині житлового приміщення, так що саме з коридору хвилі будуть оптимально поширюватися по всій квартирі.

Приклад розташування

Роутери можуть перегріватися і нестабільно працювати. Не рекомендується встановлювати їх на глухих закритих полицях, біля радіаторів опалення, або на інші електроприлади.

Зображення перешкоди

Якщо ви хочете використовувати Wi-Fi далеко від встановленого роутера, використовуйте "повторювач" (репітер) - мережеве обладнання для поліпшення сигналу на відстані.

У ролі повторювача можна спробувати використовувати ваш старий роутер.

На схемі вказано наочний приклад використання обладнання TP-Link TL-WR 841n у якості роутера, а TP-Link TL-WR 702n - у якості репітера.

Зображення репітеру
Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.