Логотип


Головна Підтримка Інше

Інформація стосовно відключення аналогового ефірного мовлення

У більшості міст на території України відбулося вимкнення аналогового ефірного мовлення.

Якщо ви, або ваші близькі залишилися без звичних новин, улюблених серіалів і передач, саме час підключити цифрове телебачення.

Не потрібно більше “ловити” телевізійний сигнал на кімнатну або виносну антену. Варто тільки замовити послугу, аби продовжувати дивитися улюблені серіали та передачі з яскравим та якісним зображенням і звуком. Саме на цьому ВОЛЯ акцентує увагу, аби щоденний перегляд телевізору був для вас святом. А ще цифрове ТБ дає можливість підключитися до набагато більшої кількості каналів.

ВОЛЯ ─ провайдер №1 з надання легального HD-контенту в країні. Наразі абонентам компанії доступно 200 каналів, 36 з яких транслюються в форматі HD.

Ми відкриваємо світ розваг для наших абонентів, продовжуючи розвивати власні канали ВОЛЯ CINE+. Особливої уваги заслуговує дитячий контент на каналі CINE+Kids HD, який наповнений освітніми та розважальними передачами, популярними мультфільмами і серіалами від світових виробників контенту.

ВОЛЯ успішно співпрацює як з провідними національними каналами України, так і з світовими гігантами в сфері виробництва контенту. Тому у наших телеглядачів є можливість дивитися улюблені канали в кращій якості і новинки серіалів менш, ніж через 24 години після світових показів, а іноді раніше світових прем'єр.

Ми працюємо над розвитком нових продуктів і послуг для наших абонентів. З травня 2018 року ВОЛЯ в партнерстві з мобільним оператором запустила продукт - «Інтернет всюди». Продукт об’єднує три ключові послуги в одному пакеті - мобільний зв'язок, домашній швидкісний Інтернет 4.5G та онлайн-кінотеатр.

Це можливо з нашим мобільним додатком Volia TV (на IOS і Android), який доступний не тільки для користувачів ВОЛЯ, кожен може дивитися улюблені передачі поза домом у будь-який зручний час. З функцією управління ефіром абоненти мають можливість ставити перегляд на паузу, відкладати його на термін до 7 днів або перемотувати. Крім цього, користувачам відкривається бібліотека з більш ніж 20 тисячами фільмів, мультфільмів і серіалів.

Також абоненти мають можливість обрати пакети послуг з різними умовами та за лояльними цінами, виходячи з власних потреб. Важливо, що високошвидкісний Інтернет від ВОЛІ не залежить від географії та погодних умов.

Найпростіше – замовити послугу на сайті компанії. Також можна завітати до одного з 54 Центрів сучасних технологій, або зателефонувати до контакт-центру, де вас проінформують про ціну підключення та тарифи.


Часті запитання (FAQ)

1. Що відбувається з ефірним аналоговим телебаченням?

Уряд України прийняв рішення про відключення ефірного аналогового телемовлення, по суті, припинення надання ТБ безкоштовно.

2. Навіщо це робиться?

Відключення аналогового телебачення проведуть в рамках міжнародних зобов'язань України щодо впровадження цифрового телерадіомовлення. Перехід на "цифру" - це загальносвітовий тренд.

3. Чим відрізняється аналоговий сигнал від цифрового?

Якщо говорити просто - високою стабільною якістю зображення на екрані. При аналоговому прийомі у вас може двоїтися зображення, "випадати сніг", відставати звук, перескакувати кадри та інші перешкоди. При цифровому сигналі цих недоліків немає. Для передачі цифрового сигналу потрібен менший діапазон, ніж для аналогового. Наприклад, замість одного аналогового каналу можна буде передавати десяток цифрових. Тобто, з часом, замість нинішніх 20 каналів в ефірі може бути кілька сотень.

4. Які переваги при переході на цифрове ТБ?

Перехід на цифрове мовлення дасть можливість надавати абонентам більш якісні і різноманітні послуги.

5. Що у мене зміниться у зв'язку з відключенням - я абонент ВОЛЯ?

Саме зараз ви можете зробити свій вибір на користь цифрового телебачення і скористатися однією з наших пропозицій з підключення цифрового ТБ й Інтернет. Є ймовірність того, що в майбутньому ми відмовимося від аналогового ТБ, оскільки це дасть нам можливість покращувати якість послуг, які ви отримуєте. Але поки у вас, як абонента кабельного ТБ компанії ВОЛЯ, нічого не зміниться.

6. Що у мене зміниться у зв'язку з відключенням - я не абонент ВОЛЯ?

Якщо ви не абонент ВОЛЯ і залишилися без ефірного аналогового ТБ, рекомендуємо вам стати нашим абонентом і зробити свій вибір на користь цифрового телебачення. Ви можете скористатися великим вибором пропозицій з підключення цифрового ТБ і Інтернет, або пакета послуг телебачення.

7. Ви казали, що з 1 вересня у мене не буде ТБ, а воно є. Чому його не відключили?

Раніше Уряд прийняв рішення про поетапне відключення аналогового телевізійного мовлення:

  • 31 липня 2018 року - Київ і Кіровоградська область
  • 31 серпня 2018 року – Україна

За виключенням територій зі спеціальним режимом мовлення і на прикордонних територіях (з ООС).

Відповідну офіційну публікацію Рішення кабінету міністрів про дати припинення аналогового ефірного телебачення № 509 від 13 червня 2018 р. було надруковано в «Урядовому кур'єрі» №120.

31.08.2018 після опублікування Урядовому кур'єрі, N 162 набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України №667 Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України (посилання). Де, зокрема, йдеться про перенесення термінів відключення ефірного аналогового мовлення на деякій території України.

Цитата: «Строк припинення використання радіотехнології для визначених Національною радою з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями, та каналів мовлення на територіях, де розповсюджуються програми ПАТ “НСТУ” і телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, 1 травня 2019 р.»

А коли його відключать по всій території?

Про терміни, умови та інші питанні стосовно відключення аналогового ТБ нам невідомо. Ми отримуємо інформацію від офіційних джерел органів виконавчої влади України.

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.