Логотип


Головна Підтримка Iнтернет

Низька швидкість доступу до Інтернету

Можлива причина:
Низька швидкість інтернету через WiFi роутер. Параметри бездротового з'єднання безпосередньо залежать від розташування Вашого роутера в квартирі, від його технічних характеристик, завантаженості каналів, перешкод від іншого обладнання, несправності роутера, проблем з його налаштуваннями, а також від максимальної пропускної спроможності Wi-Fi адаптера на Вашому комп'ютері.
Рішення
Спробуйте підключитися до інтернет без використання роутера і протестуйте швидкість. Більш докладно інформацію про характеристики можливо знайти в інструкції до роутера або на сайті його виробника. Детальніше про рекомендації по роботі WiFi роутерів
Треба враховувати що виробники роутерів вказують максимальну швидкість в один бік. На практиці, вказану швидкість в технічному описі необхідно ділити на два тому що .при передачі даних між ПК та роутером проходить обмін інформацією в два боки.
Можлива причина:
Надання послуги обмежено у зв'язку з заборгованістю, надається мінімальний обсяг послуги (швидкість 64 Кбіт/с).
Рішення
Перевірте баланс особового рахунку на порталі абонента "Мій кабінет". У розділі "Мій рахунок" поповніть рахунок на необхідну суму та активуйте послугу.
Можлива причина:
Механічна проблема (неповний контакт на роз'ємах, пошкодження кабелю) - н-д, якщо Ви самостійно підключали Інтернет або переміщали кабель.
Рішення
Перевірте з'єднання модем - мережа, модем - комп'ютер, модем - WI-FI-маршрутизатор (якщо є). Перевірте цілісність кабелю. Якщо він пошкоджений, зверніться в колл-центр за консультацією.
Схема підключеннь
Можлива причина:
У Вас включений торрент-клієнт або інше програмне забезпечення, яке завантажує канал зв'язку. Наприклад, одночасно ви качаєте файли по локальній мережі, оновлюється антивірус, запущена он-лайн гра, викачуються оновлення Windows, працює програма торрент-клієнт, грає музика з сайту, запущений скайп тощо. Особливо актуально це для пк з «полегшеними» процесорами (нетбуки, неттопи). Їх процесор може не справлятися з потоком даних з великої кількості пакетів маленького розміру (наприклад, торрент-клієнти).
Рішення
Перевірте, який додаток може активно використовувати канал зв'язку - відключіть його. Або проведіть перезавантаження комп'ютера в безпечному режимііз завантаженням мережних драйверів.
Можлива причина:
Процесор комп'ютера під час відкриття сторінок в інтернеті завантажений під 100% або близько до того.
Рішення
Для перевірки завантаження процесора в системі Windows натисніть одночасно клавіші Ctrl, Alt і Del і запустіть диспетчер задач. У вікні диспетчера задач видно, що «вантажить» процесор і відсоток його завантаження. Спробуйте відкрити будь-який сайт і тут же простежте за значенням завантаження. Якщо завантаження процесора в момент відкриття сайтів рівна або близька до 100% - це виключно проблема операційної системи та програм на ПК. Для збільшення швидкості доступу - видаліть найбільш ємні процеси, перевірте роботу ПК в безпечному режимі із завантаженням мережних драйверів.
Можлива причина:
У ПК присутні віруси, трояни або спам-бот, які в непомітному для користувача режимі розсилають спам, скачують на комп'ютер файли (тобто займають частину каналу доступу), в налаштуваннях Windows змінюють налаштування виходу в мережу або зовсім блокують доступ. Таке може трапитися навіть якщо на комп'ютері стоїть і оновлюється антивірус, однак різні антивіруси можуть по-різному реагувати на проникнення вірусу.
Рішення
Для перевірки необхідно перевірити швидкість в безпечному режимі. Якщо при цьому спідтест покаже хороший результат - поновіть антивірус.
Можлива причина:
На ПК встановлені спеціалізовані програми для розгону інтернет і економії трафіку, для аналізу мережевого трафіку, або відбулися некоректні налаштування комп'ютера внаслідок встановлення чи видалення антивірусного захисту, включаючи і більш комплексні види програмного захисту, наприклад, файрволла (FireWall).
Рішення
Перевірте встановлене ПО і налаштування FireWall.
Можлива причина:
Пил в системному блоці комп'ютера або ноутбуці.
Рішення
Якщо пилу багато, акуратно пропилососьте системний блок, потім увімкніть комп'ютер заново і перевірте роботу інтернет. Якщо у Вас ноутбук, рекомендуємо звернутися в сервісний центр для «чистки», це може істотно прискорити роботу комп'ютера.
Можлива причина (для абонентів Ethernet):
Було змінено мережевий пристрій (інший ПК, ноутбук, роутер), до якого підключений Інтернет.
Рішення
Для абонентів Ethernet необхідно перевірити чи додана МАС-адреса обладнання, до якого підключений кабель компанії, на порталі абонента в розділі "Обладнання".
Вкладка 'Обладнання'
Можлива причина (зниження швидкості до окремих сайтів):
В даний момент сайт перевантажений через велику кількість відвідувачів, або на сервері сайту встановлено обмеження швидкості передачі даних користувачеві.
Рішення
Оскільки Ви не зможете вигружати інформацію швидше, ніж дозволяє обмеження сайту, не залежно від швидкості Вашого інтернет-пакета, спробуйте: відкласти вугрузку файлу на непіковий час (наприклад, ранок); скачати файл з іншого ресурсу.

Більше дізнатися про тестування швидкості Ви зможете дізнатися в статті.

Якщо ви хочете збільшити існуючу швидкість підключення до інтернету, рекомендуємо вам змінити ваш тарифний пакет на пакет з більш високою швидкістю, що задовольняє ваші запити на порталі абонента в розділі "Мої послуги".
Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.