Логотип


Головна Підтримка Iнтернет

Що таке пінг?

Пінг (ping) - це проміжок часу в мілісекундах, за який пакет, відісланий з вашого комп'ютера, проходить через мережу до іншого комп'ютера або сервера, і повертається назад.

Чим більший ping, тим більше час очікування, необхідний для відкриття інтернет-сторінки.

Ping - також найвідоміша програма для перевірки швидкості доступу до тих чи інших ресурсів Інтернету. Її можна застосовувати в якості основного засобу, що визначає час обороту (round-trip time) пакетів за потрібним маршрутом туди і назад.

Для вимірювання Ping можна використовувати Volia NetGauge за посиланням speedtest.volia.com.

Ping можна застосовувати по відношенню до будь-якого вузла Інтернету, в тому числі і для перевірки якості останньої милі. Однак потрібно пам'ятати, що ping працює з так званими сигнальними ICMP- пакетами, які передають повідомлення про помилки та інші проблеми, наприклад, «запитувана послуга недоступна» або «сайт не відповідає». Тому ping показує лише час затримки передачі ICMP- пакетів, сам факт їх передачі та рівень їх втрат на шляху до якого-небудь інтернет-ресурсу.

Одночасно ping дозволяє швидко встановити наявність або відсутність проблем із з'єднанням на фізичному (обрив, пошкодження кабелю, вихід із ладу мережевої карти і т.п.) і програмному (наприклад, блокування всього мережевого трафіку фаєрволом) рівнях.

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.