Логотип


Головна Підтримка Iнтернет

Що таке MAC адреса і для чого вона потрібна?

MAC-адреса — це унікальний ідентифікатор, який присвоюється кожній одиниці мережевого обладнання і дозволяє ідентифікувати кожну точку підключення, кожен вузол мережі і доставляти дані тільки для коректної передачі даних і надання послуг.

Перелік необхідних дій залежить від того, за якою технологією вам надається послуга Інтернет:

ТЕХНОЛОГІЯ DOCSIS:

Зміна МАС-адреси на комп'ютері не приводить до припинення доступу до мережі Інтернет (досить просто перезавантажити модем шляхом викл / вкл живлення).

Однак якщо ви замінили модем, то необхідно обов'язково або особисто звернутися в найближчий центр продажу та обслуговування, або викликати техніка для повернення старого та реєстрації нового модему. Після цього доступ відновиться.

ТЕХНОЛОГІЯ ETHERNET:

У базі даних компанії здійснюється контроль відповідності "прив'язки" МАС-адреси пристрою, через який ви отримуєте доступ до послуги Інтернет (комп'ютер, роутер і т.п.) і адреси надання послуги (номера договору).

При зміні МАС-адреси (тобто при заміні пристрою) вам необхідно звернутися будь-яким зручним для вас способом в компанію і повідомити номер свого договору або адресу надання послуги, а також вказати нову МАС-адресу пристрою або самостійно змінити МАС-адресу пристрою на порталі абонента «Мій Кабінет» в розділі «Мої послуги» у вкладці "Обладнання"

Подивитись поточну МАС-адресу вашої мережевої карти можливо наступним чином:

  1. Пуск (або Win-R) --> Выполнить --> cmd --> OK --> ipconfig /all
  2. Зображення команди ipconfig
  3. У вікні, що відкриється дивіться значення "Фізична адреса".
  4. Зображення результату відпрацювання команди

Зверніть увагу! Якщо встановлено роутер, тоді необхідно вказувати його WAN МАС-адреса (можна подивитися в інтерфейсі роутера), як правило він відрізняється одним останнім символом від того МАСа, який знаходиться на наклейці.

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.