Логотип


Головна Підтримка Телебачення

САМ-модуль умовного доступу Conax

Для перегляду цифрового телебачення ВОЛЯ на сучасних телевізорах з вбудованим тв-тюнером потрібен САМ-модуль.

Зображення САМ-модулю

Спеціально для нього в телевізорі має бути відповідний CI-роз'єм та наступні характеристики (можливо перевірити в інструкції від телевізора):

Зображення CI-роз'єму
  • стандарт вбудованого тв-тюнера - DVB-C;
  • підтримка формату MPEG-4;
  • підтримка формату HD.

Використовуючи САМ-модуль ви отримуєте:

  • управління одним пультом дистанційного керування від телевізора;
  • відсутність зовнішнього тв-тюнера поруч з телевізором;
  • відсутність додаткових дротів, які з'єднують зовнішній тв-тюнер і телевізор;
  • підтримку телебачення високої чіткості – HDTV (більшість сучасних телевізорів з вбудованим цифровим тв-тюнером підтримують формат Full HD або HD Ready).

Встановлення САМ-модуля

Перед встановленням САМ-модуля необхідно уважно ознайомитись з інструкцією по експлуатації телевізора та:

  1. Вимкнути живлення телевізора;
  2. Встановити в CAM-модуль картку авторизації ВОЛЯ (чіпом всередину).

    Зображення картки у CAM-модулі
  3. САМ-модуль з карткою встановити в слот PCMCIA (у деяких виробників він може називатися CAM) телевізора. Cторона САМ-модулю зі штрих-кодом повинна дивитися на екран телевізора

    Анімація встановлення модулю у телевізор

Зміна послідовності встановлення може пошкодити роз'єм телевізора!

Якщо САМ-модуль і смарт-карта встановлені коректно, на екрані телевізора з'явиться повідомлення на зразок: «Виявлено модуль СІ». Активація смарт-карти триватиме від декількох сек. до 30 хвилин.

Якщо з'являється повідомлення про помилку, найімовірніше, смарт-картку встановлено неправильно, необхідно перевірити за інструкцією.

Зображення інструкції по послідовності дії

Після встановлення САМ-модулю з картою доступу в телевізор та проведення автоматичного налаштування, непотрібні (тестові, дублюючі) канали можна видалити через меню вашого телевізора (за допомогою керівництва користувача до нього). Або скласти списки обраних каналів, в залежності від властивостей телевізора. Такі списки дозволять легше видалили/повернути канал, ніж налаштовувати та зберігати все знову.

У випадку, якщо САМ-модуль придбаний поза компанією ВОЛЯ (наприклад, у іншого користувача), необхідно пересвідчитись, що його технічні характеристики відповідають стандартам ВОЛЯ. Коректна робота системи умовного доступу з САМ-модулями інших постачальників без логотипу «ВОЛЯ», що були придбанні поза межами компанії, не гарантується. Оскільки вони можуть не підтримувати даний формат тв-мовлення, не тестувались в мережі ВОЛЯ та можуть бути не сумісні з Conax.

Тому, слід повідомити в підтримку абонентів CHIP ID САМ-модулю (11 цифр, вказаних на штрих коді) та номер карти доступу ВОЛЯ, яка зареєстрована по договору

CHIP ID САМ-модулю Номер карти доступу ВОЛЯ

Будь-яким зручним способом:

Чи можна записати контент через САМ-модуль, або ж існує якийсь захист від запису?

Увага! Забезпечення захисту від піратства є вимогою законодавства всіх країн світу і чітко прописано в контрактах з правовласниками. Тому, для забезпечення належного захисту контенту від піратства та несанкціонованого доступу, використовується система кодування Conax. Виробники CAM-модулів, які поставляються ВОЛЯ, а також карток умовного доступу - безпосередньо працють з CONAX для забезпечення коректної взаємодії.

Раніше була партія модулів без CI+ , на них можливий запис. Сьогодні використовується більш прогресивна версія САМ-модуля - це модулі Conax CAM з інтерфейсом CI+ і додатковим рівнем безпеки у вигляді Chipset Pairing ( Secure Plus CAM ).

Copy-protection встановлюється на рівні виробника модулів умовного доступу, який працює безпосередньо з компанією Conax, що забезпечує кодування і умовний доступ до програм. Тобто запис закритий за замовчуванням згідно стандарту CI+.

Відповідно, всі сторони процесу: виробники обладнання, самі телеканали, працюють згідно європейських вимог щодо захисту авторських прав і забезпечують необхідний захист від копіювання кодованого контенту.

Інструкції з налаштування телевізору з встановленим САМ-модулем умовного доступу

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.