Логотип


Головна Підтримка Iнтернет

Пропав доступ до Інтернету, що робити ? (технологія Docsis)

1. Можлива причина: збій з'єднання модему з мережею (часто відбувається через перепади напруги в електромережі)

Проблему можна визначити, якщо: з'являється повідомлення «Неможливо отримати мережеву адресу»; жовтий і зелений індикатори на модемі спалахують по черзі або всі індикатори блимають одночасно.

Рішення: Найпростіше рішення - відключити на кілька секунд модем від електроживлення (з розетки) і включити його знову. При включенні необхідно почекати кілька хвилин, поки модем здійснює самотестування і підключення до мережі.

Індикація модему:

Зовнішній вигляд модема
  1. Link: Індикатор Ethernet-з'єднання між кабельним модемом і комп'ютером. Залежно від швидкості з'єднання може горіти жовтим (підключений до 10/100 BASE-T Ethernet) або зеленим (підключений до 1000 BASE-T Ethernet). Виключений - комп'ютер не підключений. Блимає - комп'ютер активний.
  2. Online: Індикатор статусу обміну даних через Інтернет. Включений - є доступ до Інтернету. Відключений - немає доступу до Інтернету.
  3. US: Індикатор зв'язку в напрямку від абонента до вузла провайдера. Залежно від швидкості з'єднання може горіти жовтим (підключений, висока швидкість) або зеленим (підключений, надвисока швидкість). Блимає - не підключений до Інтернету.
  4. DS: Індикатор зв'язку в напрямку від вузла провайдера до абонента. Залежно від швидкості з'єднання може горіти жовтим (підключений, висока швидкість) або зеленим (підключений, надвисока швидкість). Блимає - не підключений до Інтернету.
  5. Power: Power: Індикатор наявності змінної напруги в пристрої.

Світлова індикація: послідовність запуску (включення кабельного модему)

Power DS US Online Link Опис
Викл. Викл. Викл. Викл. Викл. Не підключено живлення до кабельного модему
Блимає Блимає Блимає Блимає Блимає Самотестування живлення
Вкл. Блимає Викл. Викл. Викл. Пошук по прямому каналу
Вкл. Вкл. Блимає Викл. Викл. Знайдено по прямому каналу, пошук по зворотному каналу
Вкл. Вкл. Вкл. Блимає Викл. Знайдено по прямому і зворотному каналу, отримання даних з налаштування від кабельного оператора
Вкл. Вкл. Вкл. Вкл. Вкл. Готовий до роботи

2. Можлива причина: Механічна проблема (неповний контакт на роз'ємах, пошкодження кабелю), пошкодження кабельної проводки в квартирі або не щільне з'єднання кабелю і модему, розгалужувача.

Рішення:

Перевірте з'єднання модем-мережа, модем-комп'ютер, модем - WI-FI-маршрутизатор (якщо є), перевірте зони ризику місць можливого окислення контактів в т.ч. розгалужувач кабель.

Рис. 2

Зовнішній вигляд розводки

Перевірте цілісність кабелю.

3. Можлива причина:

  • Модем вийшов з ладу (при підключенні до мережі не світиться жоден світловий індикатор).
  • Перезавантаження модему - два і більше індикатора блимають оранжевим кольором (модем відбудовується).

Рішення:

  • Перевірте розводку згідно Рис. 2
  • Спробуйте включити модем у розетку в іншій кімнаті, якщо роутер і модем підключені в одну розетку - підключіть в різні розетки (вплив стороннього струму).

4. Можлива причина:

Програмні обмеження на ПК:

  • відключена мережева карта;
  • відключений модем як пристрій;
  • відключено мережеве підключення: в панелі управління виберіть ярлик Мережа та підключення до Інтернету, щоб відобразити вікно мережних підключень.

Рішення:

  • Змініть відповідні налаштування програмного забезпечення на Вашому ПК: включіть мережеву карту, модем та мережеве підключення.
  • На панелі управління виберіть ярлик Система, потім диспетчер пристроїв, з переліку виберіть - мережеві адаптери, при натисканні на нього відкривається список встановлених на ваш комп'ютер мережевих карт: якщо мережева карта відключена, то ярлик буде перекреслений.

5. Можлива причина:

Відсутність сигналу в кабельній мережі (можлива аварія на вашій ділянці).

Рішення:

Перевірте наявність і якість зображення на екрані телевізора, якщо він підключений до цифрового телебачення Воля. У разі проблеми з сигналом повідомте про неполадку. Якщо у Вас є така можливість - перевірте наявність аварії у мобільному додатку My Volia або на порталі абонента "Мій кабінет"

6. Можлива причина:

Модем відстроюється в мережі після тривалого відключення від електроживлення.

Рішення:

Зачекайте. Модем відстоюється по прямому каналу, це може зайняти до 20 хвилин.

Ваші дії, якщо Інтернет надається по технології Ethernet

Дякуємо вам за відгук
Ви можете оцінити статтю

Техническая диагностика:

Введите номер договора и пароль

Для того что бы провести техническую диагностику вы должны быть в системе, что бы мы могли найти проблему.